S ohledem na výhled nebezpečných jevů (silný nárazový vítr) prodlužujeme upozornění na toto nebezpečí do pondělí 24.2.2020 6 hod.

Od 21.2.2020 6:00 hod. do 21.2.2020 14:00 hod. byla ČHMÚ vyhlášena výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Velmi silný vítr.


V období výskytu silného nárazového větru doporučujeme nezdržovat se pod stromy, nezdržovat se v parcích, na hřbitovech a dalších místech s výskytem stromů. I po ukončení nepříznivého klimatického jevu doporučujeme věnovat zvýšenou pozornost stromům při pohybu po veřejných prostranstvích, zejména pak vyloučit pohyb v blízkosti polámaných, vyvrácených, nahnutých, či jinak viditelně poškozených stromů. Současně pak zamezit dětem pohybovat se v blízkosti takto poškozených stromů. Z preventivních důvodů nedoporučujeme po dobu platnosti výstrahy parkovat vozidla pod stromy. Doporučujeme pro parkování využít otevřená parkoviště bez stromů a zejména pak parkovací domy, které poskytují ochranu nejen před padajícími předměty (větvěmi, troskami střech apod.), ale i před kroupami.