Výsadba letniček v Hradci Králové nabrala letos rekordní tempo. Středisko městské zeleně odhadovalo výsadbu všech 54 tisíc letniček na přibližně tři týdny. Zahradnice technických služeb zasadily ale většinu květinových koberců už do deseti dnů od první přípravy včetně největšího záhonu v Jiráskových sadech, do kterého přišlo celkem 12 tisíc květin. 

„Děvčata jsou moc šikovná, a hlavně už techniku sázení většina velmi dobře zná,“ říká návrhářka hradeckých záhonů ze střediska městské zeleně Technických služeb Hradec Králové Daniela Maternová. Rozhovor, který poskytla pro ČRo Hradec Králové o letošní výsadbě letniček, najdete na https://1url.cz/Y1uWs v čase 9:16:20.

Z neosazených záhonů zbývá zahradnicím pouze Ulrichovo náměstí, část menších záhonů v Jiráskových sadech a v Žižkových sadech. Zbylá květinová výzdoba už lahodí oku všem návštěvníkům. Letničky budou nejkrásnější ale až po řádném zakořenění ke konci června. Přesto se na ně můžete podívat už nyní například u Muzea východních Čech, na Masarykově náměstí nebo v sadech architekta Lisky.

Tisková zpráva k výsadbě letniček: https://1url.cz/01zxs
//Foto: Dron města Hradec Králové; TSHK